DE USKYLDIGE

Nummer 5 i Indhenterserien.

Anmeldelser.

Bogblogger Klara-Katrine Kristensen:


Jeg er lige blevet færdig med ”De Uskyldige”. Jeg måtte bare tjekke denne bog. Og jeg må sige, jeg blev overrasket. Super spændende thriller og plottet funker 100%. Morten har en meget ligetil og sjov måde at skrive på. Efter denne bog kan jeg ikke lave være med at ville læse andre af Mortens bøger. Kan anbefales til ALLE og alle thriller-lovers!Christina Sejer Pedersen, Aarhus:


SÅ - nu snerper det til!

Året er 2016. Annesofie og Lucas er i Letland på mission, men Lucas vil lige udfordre hendes evner. Annesofie er pisse sej og klarer det. Herefter fortsætter de til Sverige, til Lucas fætter Magnus, hvor de får et sted at sove og holde lav profil.

I Danmark går jagten stadig på “Lukas Fisker”, trods han er erklæret død i Damaskus.

Finn Svendsen er stadig ude efter at købe “ungt kød”, fortrinsvis Samantha, hvilket bliver brugt imod ham af efterretningstjenesten.

Ung journaliststuderende Mikala Høyerup tiltrækkes af “narkomansnigskyttesagen” og tager ud til villaen. Her tilkalder hun politiet, der bryder ind for at finde Asbjørn og Tobias afgået ved døden, samt hunden Fidel der har manglet mad...  klammo! Ja, selvsagt er der rimeligt klamme scener her, men som en god forfatter overlades de værste billeder til læserens egen fantasi.


Finn arbejder modvilligt sammen med Gitte Frederiksen, efter hun hjælper ved en biljagt, og han lader hende komme med, da hun er ved at gå til over at være “bænket”. Gitte gør brug af sin kæreste Adrian til at samle viden om Lukas Fisker/familien og holde øje med Annesofie.

Lucas rejser videre fra Magnus og søger mod mere familie. Ender dog i hænderne på Mossad, der vil give ham en mission. Pyh ha... hæsblæsende spændende og endelig begynder enderne at samles, og bogen er som de foregående: Brudstykker af efterretning, efterforskning og familieforhold. Gamle og nye sager forvikles og mulige bånd bliver tydeligere.

 

Det er på mange måder en roman som TV-serien Matador, der følger flere personer, deres skæbner og interesser. Spændingsdelen foregår om efterretning og politiarbejde, som man får et tæt og indsigtsfuldt kendskab til. Kriser og skæbner - både omkring Annesofies familieforhold og Finns livsvalg og prioriteringer.

 

Hold tungen lige i munden, for man kommer tæt på det spændende og interessante liv i det skjulte. Politi, Mossad, militær, tabte skæbner og skæve eksistenser. Styrken i bøgerne er detaljerne, viden og personkarakteristikkerne.

Jeg venter spændt på næste bog, der snart udkommer. For jeg bliver da NØDT til at læse mere om Finn, Lucas, Gitte, Annesofie og alle de andre.

Pernille Rasmussen, Juelsminde. Blog skriveribogtipogandet:


Spændende, gribende, medrivende, skræmmende realistisk og troværdig at læse. Er ret vild med at miljøerne i bogen er så godt beskrevet, og at bogen er meget velskrevet. Det giver bogen en drivkraft, hvor man som læser bliver revet med af det spændende ved at leve sig ind i historien, som om man er der selv.
Igennem hele bogen er der en god spænding og action som løfter historien og gør den interessant at læse.
Især slutningen sluger jeg bare siderne for at finde ud af, hvad der sker med personerne i bogen, fordi der er noget på spil for dem.

En bog som jeg gerne vil anbefale jer at læse! De Uskyldige er en rigtig god bog, som folk der godt kan lide krimi-thrillere, skulle tage at læse.

Bag om De Uskyldige - Indhenter 5:


Ifølge retsplejelovens paragraf 29 stk. 1, nr. 2 kan et retsmøde holdes bag lukkede døre, når statens forhold til fremmede magter kræver det. Dvs. at personer, der ikke har med sagen at gøre, ikke længere har ret til at være i retslokalet.

Vi kan derfor ikke få at vide, hvad FE og PET har foretaget sig, når udlandet er involveret.


Lucas arbejder for FE ... i udlandet.

Det, og at FE reelt har mandat til at bryde loven i andre lande, satte mig i gang med De Uskyldige.

Lucas kunne gå fri - være "uskyldig". Sammen med Annesofie, der nu også er ansat i FE.


Anmeldelser. Ole Danborg, Hillerød:


Femte bind. Det er en speciel verden, vi bliver præsenteret for. Hemmelige agenter, internationale aktioner, dramatiske hændelser. Der sker mange ting - også ulykkelige ting. Både i Danmark, Baltikum og Israel.

Det er en superspændende og velskrevet historie, hvor vores to hovedpersoner, Annesofie Gundelach og Lucas Zickermann er blevet kolleger og langt hen ad vejen arbejder sammen. Men de har også deres eget liv, som på mange måder er forskellige. Kan de forenes? Slutningen lægger op til det. Hvad sker der mon i næste bind?

Camilla Sørensen, 8960 Randers:


"De Uskyldige". Historien tager hurtigt fart og indeholder både mord, ekstremister, gidseltagning og masser af spænding. Det er en lidt anden type thriller, end jeg er vant til at læse, men miljø og persongalleri virker troværdigt.

Spændingen stiger, og til tider havde jeg meget svært ved at lægge den fra mig igen.

Handling. De Uskyldige - Indhenter 5:


December 2016.

To mænd bliver fundet myrdet i en villa på Frederiksberg. Drabsmetoden er mystisk og topprofessionel. Efterforsker Finn Svendsen bliver sat på det svære opklaringsarbejde, som trækker tråde tilbage til ”Narkomansnigskyttesagen” fra 2005. Han får hjælp af sin nu degraderede kollega, Gitte Frederiksen, som mener, der er noget yderst mistænkeligt - både omkring seriemorderens død i Syrien - og Finn.


Annesofie Gundelach er glad for jobbet som indhenter i Forsvarets Efterretningstjeneste og modtager nu specialtræning fra en af skyggeverdenens bedste. Alligevel holder FE hende ude af en større international mission. Senere finder hun skræmmende beviser for, at nogen vil myrde hende.


Imens fører politiets efterforskning i forvirrede retninger af ekstremister, hackere, fake news og sex, da Annesofie og hendes datter bliver taget som gidsler i hjemmet i Taarbæk. Af svært bevæbnede udlændinge.


Locations:

DK, Sverige, Tyskland, Afrika og Israel.


Køb her hos SAXO:


https://www.saxo.com/dk/de-uskyldige_morten-buschmann_haeftet_9788772180298