VI er VIRKELIGHEDEN

Indhenter VII = Indhenter 7.

Anmeldelse.

Vigdis Maria Andreassen, Sandefjord, NORGE:

🖤🖤🖤🖤🖤🖤


Fra aller første side stiger pulsen. Her er det fart og driv. Et forrykende tempo og veldig spennende internasjonale temaer.


"Vi er virkeligheden" handler om spioner, mord, terror og politikk.
Forfatteren skriver bøker basert på virkelige hendelser. Og
virkeligheten er mer dyster enn vi kan forstå! Morten Buschmann er journalist med gode kunnskaper om nasjonal politikk.


Jeg vil påstå, han er en ener på sitt område. På sett og vis er dette kaldblodige fakta, som vi vanlige mennesker ikke er klar over.


Hovedpersonen er Lucas Zickermann. Han har rømt til Thailand langt fra mordoppgaver, spionarsje og politikk på høyt nivå.
I Bayern blir to av hans familie brutalt myrdet. Og Lucas familie krever hevn. Øye for Øye og tann for tann!


Hans kjæreste kommer på et motvillig besøk. Hun er langt ifra begeistret for Thailand. Det blir ikke bedre, når hun våkner en natt. Noe bløtt og hårete streifer fingrene hennes. Hun åpner øynene. En kjempefugledderkopp er på vei opparmen hennes!
Livet hennes er vanskelig nok fra før. Døterene hennes er ikke samarbeidsvillige, og politiet i London har problemer med å passe godt nok på dem.


Dette er en bok for de som liker virkelige true stories.
For et dynamisk tempo!!!
Anbefales på det sterkeste.Anmeldelse.

Vores Bogreol v/ Ida Marie Mortensen:_


“Vi er virkeligheden” er den syvende bog i “Indhenter”-serien af Morten Buschmann, som er en thriller-serie, hvor samtiden og det politiske får centerplads. Ordet “Indhenter” er betegnelsen for en agent, der indsamler information for Forsvaret Efterretningstjeneste, hvilket vores hovedperson Lucas Zickermann selv er ansat som.


Med fart over feltet rejser vi jorden rundt, hvor vi følger vores hovedperson i en hæsblæsende jagt på sandheden og retfærdigheden. I modsætning til kriminalromaner, så følger vi ikke ordensmagten, hvilket giver mere frihed til karakterne på et generelt plan, men også deres valg når de kæmper deres kamp.

Det var egentlig et element jeg lige skulle vænne mig til, men som gav en federe og anderledes læseoplevelse, hvor karakterne kunne være grovere og hårdere, mens de samtidig var realistiske.


Selve historien fandt jeg rå og mørk, mens skrivestilen samtidig var meget direkte og nøgtern. Jeg havde sværere ved at danne et forhold til karakterne end normalt, men det var heller ikke mit umiddelbare indtryk at det var vigtigt for historien, at jeg kom meget ind i karakternes hjerte og hjerne. Dog var der godt med kommentarer og holdninger fra karakterne, så jeg synes alligevel at jeg fik dannet mig et fint indtryk af dem alle.

Historien virkede også utroligt gennemarbejdet, og det var måske min yndlingsdel ved bogen, fordi det for en gangs skyld var noget andet end et klassisk “drab/find gerningsmanden”-plot, men havde godt med action og hastighed over sig.


Dog skal man være obs. På, at der sker rigtig meget i bogen og at der er utrolig mange karakterer. Jeg skulle holde tungen lige i munden flere gange, så mængden af spor i fortællingen var på grænsen til for meget for mig, men jeg ved ikke, om jeg umiddelbart synes det er et særligt problem.

Jeg tror bogen appellerer rigtig fint til læsere, der elsker et stærkt plot og som gerne vil have det politiske element, som virkelig får lov at skinne igennem frem for at skulle læse for meget mellem linjerne for at forstå historien.


Overordnet set er “Vi er virkeligheden” en rigtig fin samtids-thriller, og jeg kunne godt finde på at læse fremtidige bøger i serien.


Plottet var utroligt godt gennemarbejdet, men jeg savnede lidt karakterdybde. Jeg vil bestemt anbefale bogen for de politiske elementer.


Anmeldelse. Rie Pedersen, Hørsholm:


En af de få thrillere jeg har læst, men jeg er positivt overrasket.

Vi er i år 2018. Et sted i Thailand har Lucas åbnet en restaurant og nyder livet som restauratør. Lucas er ikke hvem som helst, han er tidligere agent i Forsvarets Efterretningstjeneste og har en del liv på samvittigheden.
Lucas er kæreste med Annesofie, som vi møder i London, hvor hun bor og arbejder, inden hun tager til Thailand for at være hos Lucas.

Men Annesofie er heller ikke blot en turist-dansker i solen, også hun har haft sin tid i sigtekornet, arbejder ligeledes for FE.
Da Lucas mister to kære familiemedlemmer i en direkte likvidering, sættes livet under solen igen i spil, for hvem likviderede Lucas’ familie, og er Annesofie blot på ferie? Hun er ved at afdække historien om Sanjay Shah, der har snydt Danmark i den største skattesag, men Shah har et netværk overalt, og Annesofie er blot en lille sten på vejen … samtidig sker ting og sager i lille Dannevang.

Bogen kan læses uafhængigt af de andre i serien, men jeg vil bestemt anbefale at læse dem alle fra start af, for den fulde oplevelse. Der er persongalleri bagerst i bogen, hvilket glædede mig, da der er noget at holde styr på.


Det er spænding, krimi og mystik, og det går ikke stille af sig. Velskrevet og fantastisk underholdende 💥

BAG OM INDHENTER 7:


Over årene er jeg kommet i kontakt med danskere i Asien, bl.a i Thailand. Her bor adskillige der været ansat i PET og FE. Enten som indhentere eller aktiver m.m..

Efterretningstjenester kalder personer, der er tidsbegrænset ansat, for "aktiver".

Indhentere (agenter) er fastansatte i E-tjenesterne. Arbejder i udlandet. Ofte arbejder de sammen med betydningsfulde erhvervsfolk. Indhentere kan - i særlige tilfælde - blive tildelt titlen konsul.


Inspireret af deres fortællinger er "Vi er virkeligheden" blevet til.

Handlingen strækker sig fra efterår 2018 til forår 2019 og kommer forbi Thailand, England og Tyskland. Og Danmark.


A million THANKS to the many who have helped.


Best regards Morten Buschmann

Anmeldelse. Vi er virkeligheden. Anne Bille, Frederiksborg:


Indhenter Lucas Zickermann og hans kæreste Annesofie Gundelach arbejder begge for FE. Annesofie er også blevet uddannet til Indhenter, men er oprindelig jurist med speciale i skattesager og efterforsker Sanjay Shah, som er den hovedmistænkte i SKATs forfærdelige sag om snyd med udbytteskat.


I øvrigt meget interessant at følge i nærværende bog, for én der selv har været ansat i SKAT og tæt på denne sag.

Lucas er blevet taget ud af FE, og sendt på ferie i Thailand, hvor han driver en restaurant. Lucas` onkel og tante er myrdet, og alle forventer, at Lucas vil dukke op og hævne de to gamle, søde mennesker.


Annesofie får samtidig en forfærdelig opgave og bliver sendt til Thailand for at myrde Lucas, prisen er beskyttelse af hendes døtre, der bor i London.

Måske er forfatteren ved at være træt af sin charmerende helt, men de er vi andre bestemt ikke! Han er jo en bedre James Bond. Om det lykkes, det vil jeg lade læserne om at opdage, bogen er rigtig spændende, så gå endelig i gang.


Start med Indhenter 1 og fortsæt, så har du spændende, aktuel og velskrevet læsestof til de næste par måneder.

Ole Rosenstand Svidt, konstitueret chefredaktør, Gaffa:


Jeg kan varmt anbefale Morten Buschmanns nye spændingsroman "Vi er virkeligheden", som er både spændende, underholdende, velskrevet og har masser af interessante karakterer og miljøbeskrivelser.

Anmeldelse. 4,5 hjerter ud af 5. Malou S. Meyer:


Dette er den 7. i rækken af serien "Indhenter". Der står man kan læse dem uafhængigt af hinanden, og hvis man synes man mangler lidt oplysninger om personerne, så er der et persongalleri bagest.


Ret hurtigt fatter man sympati for Lucas Zickermann, der lever det søde liv som i Thailand med en vellykket satsning på restauranten "Bottom Yarn", hvor han med nyt menukort har fået faste kunder – og ikke mindst danskere der nyder hinandens selskab.

Men selvom alt kan virke som fryd og gammen, så er der ikke roligt under overfladen for Lucas må hverken komme hjem til Danmark, eller være hos sin familie i Tyskland. Og er Lucas helt færdig med spændingen i sit tidligere job for familien og FE?


Kæresten Annesofie kommer på besøg, men der er noget Lucas ikke helt kan finde ud af, og da en tidligere kollega også dukker op, så er der pludselig endnu større tvivl.

Kan Lucas stole på AnneSofie og er de danske stamkunder på restauranten så uskadelige, som han først har antaget?


Jeg blev grebet af historiens opbygning, spændingen blev rigtig godt bygget op, og jeg sidder lige nu med tanken – hvornår kommer den næste?

Jeg skal uden tvivl have læst nogle af de tidligere, så jeg er helt med på serien Indhenter.

Anbefaling fra Jacob Hatting, Frederiksværk:


Hej Morten - skriver blot for at takke for mange gode timers spændingsunderholdning.

Jeg har nu lyttet til de 7 bøger, der er lavet som lydbøger. Mangler et par timer af "Vi er virkeligheden" men sparer på den, da det er den sidste.


Jeg er vild med universet og kommer til at savne det, hvis der ikke er flere undervejs.

Du skriver blændende, engageret, informativt og dystobisk spændende.

Tak for dig og dit vidunderlige skriveri.

Mvh Jacob.


Forfatters note: Med udfaldet af sagerne mod tidligere Chef-FE, Lars Findsen, bliver det ikke sidste bog :-)

Anmeldelse. Per Drustrup Larsen, Krimifan:


Inspireret af faktiske forhold - i flere handlingsspor og med mange forskellige aktører - fortælles en spændende og interessant historie med et internationalt snit.


Da jeg til Krimimessen 2023 fik til opgave at interviewe Morten Buschmann om denne series nye bind 7, var jeg spændt på at finde ud af, hvordan den aktuelle situation var for Lucas Zickermann Fischer (indhenter F (agent) i FE) og Annesofie Gundelach (indhenter R (agent) i FE).


Under forberedelserne af interviewet var jeg også inde på denne hjemmeside, hvor der er flere interessante sider om forfatterens baggrund for at skrive spændende bøger med udgangspunkt i aktuelle begivenheder fra efterretningsvæsnets oftest hemmelige verden. Hvor tæt på virkeligheden er handlingen mon i “Vi er virkeligheden”?


Fakta:

Serietitlen “Indhenter” og jobtitlen på hovedpersonerne er den danske betegnelse for en agent/ spion. Det ses bl.a. på forfatterens hjemmeside i et stillingsopslag på Jobindex fra FE efter indhentere.


Med forfatterens journalistiske baggrund og forbindelse til bl.a Forsvarskommandoen er der fuldt styr på både research og kilder. Og netop kilderne til informationer fra den ellers lukkede indhenterverden er grunden til, at bogens plot virker overbevisende.


Kombineret med aktuelle, internationale sager- som Sanjay Shah-svindelen - giver bøgerne et dramatiseret/dramatisk indblik i et spændende miljø.

Bogen foregår fra 2018 og til marts 2019, så det er lige i begyndelsen af SamSam-sagen. Og Lars Findsens sag er ikke med endnu, men det kommer nok – hvis ellers Lucas overlever. Og det ser det bestemt ikke ud til ... men man kan aldrig vide.


Der er nemlig på alle måder fuld knald på de voldsomme og dramatiske begivenheder - såvel i FE's administration og i Abild, Sønderjylland. Men især i Thailand, hvor Lucas gemmer sig og tror sig i sikkerhed, men det er umuligt at vide, hvem man kan stole på. Hvis der ellers er nogle.

Til interviewet fortalte Morten Buschmann, at Thailand er stedet, hvor måske/næsten pensionerede agenter fra hele verden af flere grunde slår sig ned, og det må man sige er tilfældet i bogen.


Det er højspænding med internationalt snit. Der er flere handlingsspor og mange forskellige aktører, så for at få fuldt udbytte tror jeg, det vil være en fordel at læse serien i rækkefølge og i sin helhed.


Da jeg tidligere kun har læst bog 1, er der viden om tidligere begivenheder, som jeg savnede.

Alligevel var det både spændende og interessant, og der kommer sikkert en lige så spændende fortsættelse, hvori det mindste Annesofie Gundelach må være med.


Jeg giver bogen 8 skydeskive-point, idet jeg vægter aktualiteten og relationerne til virkeligheden højt.


Og 4 hjerter ud 5 på krimifan.dk


Anmeldelse. 5 stjerner. Ole Danborg, Hillerød:


Ny spændende bog i Indhenter-serien. Den 7. i rækken. Måske den sidste?

Vi bliver præsenteret for mange varierede scener med forskellige mennesker. Men det hele hænger selvfølgelig sammen. Med tungen lige i munden lykkes det at finde ud af, hvordan plottet fungerer.


Vi er historisk set i slutningen af den sidste Løkke-regering og før Coronaen. Navne bliver hentet fra virkeligheden.

Men den journalist, der også optræder i historien, arbejder på ”Avisen”, som tilfældigvis ligger der, hvor Politiken ligger.


Det er en balance mellem fiktion og virkelighed. Historien er et spændende indblik i efterretningstjenesternes verden, hvor næppe alt er fiktion.

Glæder mig til næste bind, hvis der kommer flere i serien.

LEKTØRUDTALELSE fra DBC.


Materialevurdering:

Den dansk-jødiske FE-agent Lucas Zickermann Fischer må forlade sit tvungne eksil i Thailand, da hans bedsteforældre bliver myrdet og hans fortid indhenter ham.


Beskrivelse:

I Thailand er Zickermann restaurantejer og kalder sig Louis Pedersen. Her får han besøg af sin kæreste, som også arbejder for Forsvarets Efterretningstjeneste, men ved ikke, at hun overvåger ham som det "problem" FE nu ser ham som. Lucas er af den magtfulde Zickermann-familie, og da hans bedsteforældre bliver brutalt myrdet i Tyskland, må han handle.

Lucas, der er uddannet hos den israelske efterretningstjeneste Mossad, får brug for alle sine evner.


Bagerst i bogen er et persongalleri og en ordliste over  forkortelser fra efterretningsverdenen.

Buschmann er journalist og forfatter. Han har bl.a. arbejdet på Forsvarskommandoen, Forsvarets Mediecenter.


Vurdering:

Hæsblæsende, underholdende og actionfyldt thriller, hvor plottet giver troværdig og fascinerende indsigt i efterretningsverdenen. Lucas er en interessant, særdeles handlekraftig og mangefacetteret hovedperson.


Bøgerne læses bedst i rækkefølge, men kan læses uafhængigt.


Anmeldelse. Vi er virkeligheden. Christina Sejer Pedersen, Aarhus:


Her er en serie, hvor jeg har læst alle tidligere bøger som e-bog, så jeg har dannet mig et billede af stemmer, karakterer og lignende. Jeg var spændt på, hvad der nu var i posen.

 

Dobbeltdrab på Sarah og Eli - Lucas besøger sine reserveforældre i Tyskland, men finder ligene istedet.


Annesofie søger erstatning for opholdet på psyk, men får ingen ørenlyd. Hun får tilbud om at tage til Thailand for at afhøre og muligvis slå “problemet” ihjel. “Problemet” er Lucas aka den døde mand, der lever i Thailand og har sin egen bar og ellers lever i fred og ro.


Har Annesofie et valg, når efterretningsledelsen truer? De fleste forbindelser er afgået ved døden eller pensioneret. Gode råd er dyre. Løkken spændes.

Drives Lckas ud af pensionisttilværelsen?

 

Igen får vi flere historier samtidigt; Gitte, Annesofie og Lucas aka “jeg” karakteren. Efterretningstjenester, medieverdenen, intriger, løgne og drab.

Er dette slutningen? Det føles ikke sådan, løse ender, eller…?

 

Jeg vil ikke spoile, men en del tvist i denne bog. Og er du til indsigt i en lukket verden i DK, vi ellers mest hører om i amerikanske/britiske film, så giv den et skud.


Du vil også blive fanget af Lucas og hans bekendtskaber.


Anmeldelse. Pernille Rasmussen, bogblogger.

 ⭐️⭐️⭐️⭐️ ud af 5 ⭐️


“Vi er virkeligheden”er en spændende, medrivende, underholdende krimi-thriller.


Beskrivelserne af miljøerne er virkelig gode - det føles som om man er der selv. Fordi det er så levende beskrevet.
Bogen er troværdig og realistisk, hvilket jeg godt kan lide den er. Fordi det er med til at fange mig som læser.
Det giver mig en lyst til at læse videre, at det bliver beskrevet så realistisk så muligt.


Jeg kan godt lide, at man gennem bogen kommer forskellige steder hen, så man ikke kun har et sted, man har fokus på.
Kan virkelig anbefales!

Sikkert link til MOFIBO - Vi er virkeligheden LYDbog:


https://mofibo.com/dk/da/books/vi-er-virkeligheden-2168586


Bøgerne kan købes i alle boghandler (dem støtter jeg) og downloades fra utallige streamingtjenester

- plus bibliotekernes E-reolen:


https://ereolen.dk/

.