SANDHEDEN er ikke for os

Nummer 6 i Indhenterserien. Baseret på nutidige,virkelige hændelser.


Læseren kommer langt omkring - bl.a. til Dubai (Palm Jumeirah og Sanjay Shah), Cypern, England og selvfølgelig Danmark.

Anmeldelse. Anne Bille, Frederiksborg:Lad mig starte med at sige, jeg er normalt ikke til agent-romaner men denne her serie har virkelig fænget mig!

Dette er nr. 6 i serien om Indhenter Lucas Zickermann Fischer og hans kæreste Annesofie Gundelach, som er tidligere offentlig anklager - nu specialtrænet Indhenter i efterretningtjenesten.

Lucas er på en specialopgave i Dubai, da han får at vide, at Annesofie er forsvundet og ingen kan komme i kontakt med hende, efter hun er rejst fra London til København.

Lucas bliver jagtet af næsten alle, også af efterforsker i dansk politi, Gitte Frederiksen, for snigskyttemord på nogle hjemløse narkomaner flere år tilbage.

Lucas er en meget sympatisk fyr til trods for, at man hele vejen er klar over, hvad han render rundt i hele verden og laver.

Jeg nænner ikke at skrive for meget om bogens indhold, for jeg skal jo ikke få røbet for meget af de forudgående 5 andre bøger i serien.

Hele serien er skrevet med en fantastisk humoristisk undertone, som jeg er helt vild med samtidig med, at den er uhyre spændende.


Det er en skøn serie med personer, som jeg efterhånden føler, jeg kender som mine egne gamle venner.


Anmeldelse. Csp-læseliste, bogblogger, Aarhus:


Øh? Sluttede den der??!!! Det er da slet ikke slut! Sådan sidder jeg og kigger på skærmens lys, uforløst. Øv, jeg vil høre mere om Lucas og Annesofie, ja selv Gitte er blevet små- interessant.

 

Sidste nye bog i serien “Indhenter” om Lucas, Annesofie, Gitte, efterretningstjenesterne og alt derimellem og omkring. 

Lucas har fået påtvunget en spotter Adem, og de befinder sig nu i Dubai, tre dage bag kikkertsigtet for at få det rigtige skud, men det går galt, og så for Søren da! Bogen er igang!

Forsvarets efterretningstjenste holder øje med Gitte Frederiksen, som stadig efterforsker Lucas, der er erklæret død.


Annesofie ønsker udstationering og “rigtige” indhenterjobs i stedet for jobbet på ambassaden. Hun har begyndende mere kontakt med døtrene, så måske hun hellere skal blive i det mere sikre miljø end sætte sig i fare som indhenter? Men hun får ikke valget, da hætteklædte mænd kidnapper hende og placerer hende på den lukkede afdeling propfuld af medicin. Den eneste allierede er en voldtægtsmand, som har været gemt væk der i otte år. 

 

Som altid er også denne bog fyldt med efterretnings-terminologier og et meget rigt persongalleri, så hold tungen lige i munden og husk at bagerst i bogen findes et persongalleri - samt forkortelser.

Jeg vil klart anbefale, at læse de foregående bøger, hvor karaktererne langsomt beskrives, og man får en forståelse af sammenhængen og udviklingen mellem dem. Jeg har været meget glad for at læse bøgerne mere eller mindre i streg.

Jeg vil anbefale serien og ikke mindst denne bog, da den er gennemarbejdet og handler om skyggesiden af forsvarets og politiets efterretningstjenester, samt politiefterforskning. I denne bog kommer vi desuden med ind i psykiatrien. Vi får snust til sider af militær og politi, som man normalt ikke ved eksisterer. Personerne er karakteriseret med humor, ironi og et godt drys dansk jordbundethed.


Jeg er fængslet af Lucas og Annesofie. Ville ønske deres karakterer fyldte mere i bogen, der ind imellem har så mange sidespring, at det kan være svært at holde styr på, hvorfor det har betydning, og hvilke der er hovedhistorierne. Der er mange trowbacks til tidligere karakterer og scenarier, så bogen er klart en del af en serie. Historien er et indblik i, når ting går virkeligt galt, hvem der kan trække i trådene, og hvor meget magt efterretningsorganisationer har. Også i Danmark. Det er uhyre interessant, men det bliver ind i mellem brudstykker, og jeg er ved at savne afslutninger og indsigten.


En anderledes slags bog - krimi, spænding, kærlighed, forhold, spion, efterretning, drama med et godt skvæt politisk ukorrekthed og selvtægtpræstation - samt øjenåbnende underholdning om “skyggeDanmark”.


Bag om Indhenter 6:


Romanen er (delvist) baseret på en kilde, der kontaktede mig.


Kvinden var blevet tvangsindlagt på Psykiatrisk Center Ballerup. I to måneder.

Hun var – og er – rask og frisk, jeg har fulgt hende i over et år nu.

Været i Østre Landsret med hende og hendes advokat. Og på Christiansborg, hvor hun talte sin sag i Sundhedsudvalget.

En ulykkelig, uretfærdig affære, og undervejs blev jeg kontaktet af andre - der enten havde oplevet det samme - eller var blevet truet med indlæggelse. Whistleblowere.

De havde spottet ulovligheder på deres arbejde og gået til cheferne med oplysningerne.


Kvinden, der blev indlagt på Psykiatrisk Center Ballerup, kæmper stadig. Hendes historie inspirerede mig, og jeg håber, at Indhenter VI kan hjælpe hende.


Et andet emne i Indhenter 6 er skattely, skattesvindel og hvidvask, men det må du læse mere om i bogen.

MVH Morten

Anmeldelse. Ole Danborg, Hillerød:


6. bog i serien. Vi kører med de samme hovedpersoner, Lucas Zickermann Fischer, finskytte der opererer forskellige steder i verden, men også uofficielt tilknyttet Forsvarets Efterretningstjeneste. Hans ind imellem kæreste, Annesofie Gundelach, forsvinder på en ferie i Danmark og bliver anbragt et sted, hvor hun absolut ikke har lyst til at være.

Historien koncentrerer sig om Lucas’ kamp for at finde og befri Annesofie. Men der er mange bi-historier tilknyttet hovedhistorien. Der er også mange bi-personer. Jeg skal ikke afsløre for meget. Blot sige, at vi her har endnu en superspændende og velskrevet bog i denne serie.

Afslutningen antyder, at der er basis for en fortsættelse. Jeg gætter på, at det er den, forfatteren allerede er i gang med at skrive.

Anmeldelse. Hans Dorsch, Aarhus:


En medrivende og usædvanlig historie, tilsat så megen realisme, at det kan pille ved vor opfattelse af den verden, vi ikke får lov til at se ind i!

Og skrevet af et menneske, der har været der og derfor har den indsigt, der gør skildringen troværdig og får os til at tænke over nogle vigtige ting.

Morten Buschmann har skrevet en serie af romaner, der alle cirkler omkring efterretningernes Danmark og om den del af vort samfund, vi alle bare håber på fungerer.


Hvis du - som jeg - tænker over denne virkelighed, så bør du læse Morten Buschmanns værker. Begynd med begyndelsen. INDHENTER fra 2013 og senest Sandheden er ikke for os.

Anmeldelse. Anette Fjeldsted, Vojens:


Netop blevet færdig med denne spændingsroman og jeg må sige, at bogen overraskede mig positivt jo længere, jeg kom ind i handlingen.
Bogen handler om Annesofie der til dagligt har bosat sig i London, hun vil hjem til Danmark, for at besøge sin voksne datter. Pludselig bliver hun overfaldt i sin lejlighed af tre voksne mænd, og næste gang hun vågner, er hun fastspændt på den lukkede. Hvorfor og hvordan er Annesofie havnet der? Har det mon noget med hendes kæreste Lucas at gøre? Lucas er nemlig elitesoldat og uddannet i den israelske specialstyrke og tidligere agent i Forsvarets Efterretningstjeneste. Har han mon nogle fjender.... Det er blot nogle af de spørgsmål, der dukkede op ved mig undervejs i romanen.
Selve fortællingen var meget spændende, og efter min mening var det godt, at der var mange små afsnit med hver deres overskrift, hvor handlingen foregik henne. Det eneste, der forvirrede mig i starten, var at holde styr på de forskellige personligheder. Jeg fandt så først ud af halvvejs, at der et persongalleri bagerst i bogen. 😅😅
Alt i alt en rigtig god spændingsroman, lækker sommer læsning.


Bogen får 4,5 ⭐️ ud af 6
God læselyst🤩📖

Lektørudtalelse fra DBC. Sandheden er ikke for os.


Vurdering:

Underholdende spændingsroman med et godt plot. En rigtig pageturner, som med garanti vil underholde selv den mest garvede spændingslæser.

Anmeldelse. Jasmin Hansen, Den ordknappe skjald, Instagram:


Sandheden er ikke for os er ikke for sarte sjæle. Thrilleren indeholder både mord, psykiatri og en fortællerstemme, der ikke er bange for at vise hverdagens grimme sider. Det er den 6. bog i Morten Buschmanns serie Indhenter og fokuserer på de tre karakterer Annesofie Gundelach, Gitte Frederiksen og Lucas Zickermann Fischer. Den finder sted hovedsageligt i Danmark og indeholder både konspirationsteorier, kampscener og en masse vittig dialog.

Dejlig dansk

“Gundelach er snedig. Trænet af Jægerkorpset, uddannet i FE. Er der ikke en risiko ...
Han afbryder sig selv, da to teenagere, en dreng og en pige, nærmer sig. Holder i hånd, smiler forlegent og ser samtidig ud til at lede efter noget. Han betragter pigens ultrastramme jeans og siger, da de er mange meter forbi:
– Nu kommer Gundelach ikke til skade ... sådan for alvor, vel?”


En af de ting jeg fandt yderst forfriskende ved denne bog var, at sproget virker som taget ud af min egen hverdag.

Ikke blot undgår Buschmann at bruge skriftsprog, men han inddrager også dansk slang. Dette virkede yderst forfriskende på mig, da jeg ofte læser en del engelsk litteratur, og det bidrog til at gøre bogen nemmere at sætte sig ind i.

Et andet aspekt ved bogen jeg især nød, var Buschmanns fokus på hverdagen. Selv når karakterer snakker om spionnetværker og kidnapning, sætter Buschmann tid af til at beskrive parret, Lucas og Annesofie. Disse detaljer, sammen med hans sprog, bidrog til at bringe bogens karakterer ned på jorden for mig.


”Jeg hackede hendes iPad og fik fat i fotoet. Hun åbnede en af de der personlighedstest.
- Klassisk, kommenterer Bluhme, - hvilken type er hun? Facebooksmæssigt.
- Jyde. Synes godt om AGF, Mads & Monopolet, Rammstein, Allan Hansen og Brabrand beboerne. Født derovre. Og synes selvfølgelig godt om Alarm 112 Danmark. (…).”


Selv om Buschmann er fantastisk til at skrive dialog, har den dog også en tendens til at tage overhånd. Dog skyldes det delvist også, at jeg ikke har læst resten af bøgerne i serien. For selv om du ikke behøver at læse hele serien for at forstå "Sandheden er ikke for os", vil det sikkert spare dig for en del forvirring. Derfor anbefales det kraftigt.

"Sandheden er ikke for os" er en spændende thriller, der varmt kan anbefales.


Note fra forfatteren: Jeg tror IKKE på konspirationsteorier.

Anmeldelse. Boginspirationen.dk


God spændingsbog! Dette er nr. 6 i serien. Jeg har ikke læst de foregående 5, men det virkede ikke til at være det store problem, da handlingerne er separate fra hinanden.


Samtidig synes jeg, det var interessant, at begivenheder i bogen er baseret på virkelige hændelser –selvom der selvfølgelig også er en del fiktion ind over. 


Bogen foregår i et hæsblæsende tempo, så det er med at holde tungen lige i munden for at få alt med, når du læser – men spændende fra start til slut. Jeg ville dog ønske der var lidt mindre dialog i bogen og lidt mere jeg fortælling. Men kedelig er den bestemt ikke.


Luftfoto af Palm Jumeirah, Dubai.


Den træformede Palm Jumeirah-ø er kendt for overdådige hoteller, fornemme højhuse med lejligheder og internationale restauranter i den dyre ende. Her bor bl.a. skattesvindleren Sanjay Shah.

Et glimrende TV-interview: